5x wat te doen met een lege kartonnen doos

 5x wat te doen met een lege kartonnen doos

Veel bedrijven verpakken hun producten in een kartonnen doos. Op deze manier kunnen ze makkelijk en veilig verstuurd worden. Om te voorkomen dat een product in de doos beschadigt, wordt er vaak beschermingsmateriaal toegevoegd. Heb jij onlangs een groot product gekocht? Dan is de kans aanwezig dat je met een flinke kartonnen doos zit. Veel mensen halen een doos uit elkaar en gooien deze bij het oud papier. Toch kun je er ook genoeg andere dingen mee doen. Wij geven je in deze tekst wat inspiratie.

1. Producten versturen

Ben jij van plan om binnenkort een product (terug) te sturen? Dan moet je deze zorgvuldig verpakken. Je kunt hiervoor een nieuwe doos bestellen. Als er net een grote doos bij jou is afgeleverd, is dit zonde. Je kunt de geleverde doos dan namelijk gebruiken om het product in te verzenden. Gaat het om een grote doos? Dan past het product dat jij wilt verzenden hier waarschijnlijk zonder al te veel moeite in. Is hij (veel) te groot? Dan kun je hem zelf eventueel verkleinen.

2. Knutselen

Als je geen product gaat versturen, denk je mogelijk dat een lege kartonnen doos overbodig is. Dit is niet het geval wanneer jij (kleine) kinderen hebt. Karton is namelijk een uitstekend materiaal om mee te knutselen. Het bestaat uit verschillende lagen, waardoor het een stuk steviger is dan standaard A4-papier. Vind jij het ook leuk om op zijn tijd te knutselen? Dan kun je een lege kartonnen doos het beste bewaren. In dat geval komt hij vast en zeker een keer van pas.

3. Opbergdoos

Lege kartonnen dozen kun je voor talloze doeleinden gebruiken. Zo kun jij er bijvoorbeeld spullen in opbergen. Met name schoenendozen worden hier veelvuldig voor gebruikt. Deze dozen zijn redelijk compact, waardoor jij ze makkelijk ergens opbergt. Bovendien zijn ze rechthoekig van vorm. Dit maakt dat jij ze makkelijk op elkaar kunt stapelen. Ook een grote kartonnen doos kun je overigens prima als opbergdoos gebruiken. Doe dit alleen als je de doos ergens neer kunt zetten waar deze jou niet in de weg staat.

4. Maak er een poppenhuis van

Heb jij kinderen en zijn zij dol op poppen? Dan hebben ze jou mogelijk al meerdere malen gevraagd om een poppenhuis. Een poppenhuis is hartstikke leuk, maar kost vaak flink wat geld. Vind jij het zonde om veel te betalen voor een poppenhuis? Maak er dan zelf eentje. Hier heb je niet veel meer voor nodig dan een grote, lege doos. Je kunt overigens ook een poppenhuis maken van verschillende kleine, lege dozen of een kartonnen kokers. Grote voordeel van zelf een poppenhuis maken is dat jij hem kunt ontwerpen zoals je zelf wilt. Bovendien kun jij jouw kinderen vragen om te helpen bij het in elkaar zetten van het huis.

5. Bewaar kartonnen vellen

Een kartonnen doos staat soms in de weg. Hoe groter de doos, des te groter de kans dat jij je er op den duur aan gaat irriteren. Gebruik je eigenlijk nooit een lege doos? Haal hem dan uit elkaar, maar gooi hem niet weg. Nee, want je kunt de kartonnen vellen voor verschillende doeleinden gebruiken. Deze vellen kun je onder ander als divders gebruiken in bijvoorbeeld een kast, maar ze komen ook van pas als je gaat knutselen.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply