De beste vitamines en supplementen voor een sporter

 De beste vitamines en supplementen voor een sporter

Als je veel sport, dan vraag je veel van je lichaam. Een gebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl met voldoende slaap is dan niet altijd voldoende om topprestaties te blijven leveren. Je lichaam heeft gewoon meer energie nodig. Vitamines en supplementen kunnen jou dan helpen. De volgende vijf vitamines en supplementen zijn essentieel voor een sporter die alles uit zijn lichaam wilt halen:

Vitamine B


B vitamines zijn van vitaal belang voor het vrijgeven van energie in je lichaam. Deze vitamines ondersteunen namelijk de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten. Vooral vegetariërs en veganisten zouden moeten overwegen vitamine B12 te slikken om goed te kunnen presteren.

Calcium


Calcium helpt het lichaam gezonde botten, tanden en spieren op te bouwen, en te behouden. Deze vitamines kunnen sporters helpen hun spiermassa op te bouwen. Verder verminderen ze het risico op blessures en botbreuken.

Creatine


Creatine zit in rood vlees en in zeevruchten. Toch is dit een populair supplement onder sporter. Creatine kan de spiermassa vergroten, en de kracht kan verbeteren. Dit is voornamelijk het geval bij krachttraining.

IJzer


Een tekort aan ijzer komt vaak voor bij sporters en kan de prestaties negatief beïnvloeden. , volgens sommige onderzoeken. Sporters die niet genoeg ijzer binnen krijgen worden sneller moe en hebben minder spierkracht.

Omega 3


De Omega 3 vetzuren voorzien je spieren van brandstof. Het is daarnaast vitaal voor het onderhoud van je bloedvaten. Omega 3 reguliert verder je hormonen, je hartslag en kan zelfs je bloeddruk verlagen.

Teveel is ook niet goed

Vitamines en supplementen kunnen voor sporters een veilige manier zijn om te proberen hun prestaties te verbeteren. Maar een supplement slikken voor iets waar je geen tekort van hebt kan averechts werken. Check dus met je dokter welke vitamines en supplementen je moet nemen.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply