Wat is een zakelijke financiering en is het iets voor jou?

 Wat is een zakelijke financiering en is het iets voor jou?

Om als bedrijf te investeren, moet je over voldoende financiële middelen beschikken. Het uitbreiden van jouw onderneming of de aankoop van machines of voertuigen is namelijk niet goedkoop. Je kunt dergelijke investeringen betalen uit het eigen vermogen dat jij door de jaren heen hebt opgebouwd. Is dit niet toereikend? Dan biedt een zakelijke financiering uitkomst. Weet je niet wat dit is? In onderstaande tekst vertellen we jou hier alles over. Zodoende kun jij bepalen of zakelijk financieren al dan niet iets voor jou is.

Verschillende soorten zakelijke financieringen

Een zakelijke financiering is een lening die je afsluit bij een bank of (online) geldverstrekker. Het geleende bedrag gebruik jij om te investeren in jouw bedrijf. Wanneer je een zakelijke financiering wilt hebben, moet je allereerst weten dat we onderscheid maken tussen verschillende vormen van zakelijk financieren. Zo kun jij kiezen tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet. Hieronder lichten we beide financieringsvormen kort toe.

Zakelijke lening

Wil jij een langlopende investering doen in jouw bedrijf? Dan kies je voor een zakelijke lening. Wanneer je voor deze financiering kiest, ontvang je het gewenste bedrag direct op jouw rekening als jouw aanvraag is goedgekeurd. Bij het afsluiten van een zakelijke lening spreek je een looptijd af met de geldverstrekker. Aan het eind van deze looptijd moet je het geleende bedrag terugbetaald hebben. Dit doe je door (maandelijks) af te lossen. Bij een zakelijke lening krijg je te maken met rente. De rente wordt over het geleende bedrag berekend. Het rentepercentage staat vast gedurende de looptijd van een zakelijke lening.

Zakelijk krediet

Heb je geld nodig om bijvoorbeeld jouw personeel of rekeningen van leveranciers te kunnen betalen? Dan is zakelijk krediet een betere financieringsvorm dan een zakelijke lening. Bij zakelijk krediet zet een geldverstrekker een geldbedrag voor jou klaar. Indien jouw aanvraag is goedgekeurd, kun je hier geld uit opnemen wanneer je wenst. Daarnaast bepaal je zelf hoeveel je opneemt. Wel geldt er een maximaal opnamebedrag. Het opgenomen bedrag betaal je in stukjes terug. Bij zakelijk krediet betaal je geen rente over het gehele bedrag, maar enkel over het bedrag dat je opneemt.

Een zakelijke financiering aanvragen

Nu je weet welke financieringsvormen er zijn, ben jij in staat de best passende zakelijke financiering te kiezen. Wanneer je de keuze hebt gemaakt, wordt het de hoogste tijd om een financiering aan te vragen. Maar hoe gaat een financiering aanvragen eigenlijk in zijn werk? Allereerst moet jij een geldverstrekker vinden. Je kunt je tot een bank richten, maar ook tot een online geldverstrekker. Vervolgens is het zaak een aanvraag in te dienen. De geldverstrekker beoordeelt jouw aanvraag daarna. Zij kunnen deze direct goedkeuren, om extra informatie vragen of een tegenvoorstel doen. Wanneer alles akkoord is, zet jij jouw handtekening onder de financiering. Afhankelijk van de financiering die je gekozen hebt, stort de geldverstrekker het bedrag op jouw rekening (zakelijke lening) of zet het voor je klaar (zakelijk krediet).

admin

Gerelateerd

Leave a Reply