Zakelijke financiering aanvragen? Dit zijn je mogelijkheden

 Zakelijke financiering aanvragen? Dit zijn je mogelijkheden

Heeft jouw concurrent onlangs geïnvesteerd in uitbreiding? Dan is de kans groot dat dit bedrijf de komende tijd (flink) groeit. Om ervoor te zorgen dat je niet achterop raakt, doe je er goed aan ook te investeren in groei. Helaas heeft niet ieder bedrijf hier voldoende financiële middelen voor. Geldt dit ook voor jou? Laat je hier dan niet door weerhouden om te investeren. Je kunt namelijk een zakelijke financiering aanvragen. Voor wat betreft zakelijk financieren heb je vandaag de dag verschillende mogelijkheden. Om jou te helpen een weloverwogen keuze te maken, vertellen we je hier wat er op dit gebied allemaal mogelijk is.

1. Zakelijke lening

De eerste mogelijkheid die je hebt, is een zakelijke lening. Deze financieringsvorm leent zich het beste voor een langlopende investering. Zo kun je bijvoorbeeld een zakelijke lening aanvragen voor het uitbreiden van jouw bedrijf, personeel aannemen of een nieuwe machine kopen. Bij een zakelijke lening stort een geldverstrekker het bedrag altijd in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je er direct mee investeren, zodat je in de voetsporen van jouw concurrent(en) blijft.

Omdat je het geld in één keer op jouw rekening gestort krijgt, betaal je bij een zakelijke lening altijd rente over het hele bedrag. De hoogte van de rente hangt af van een aantal factoren. Allereerst wordt er gekeken naar de rentestand. Hoe lager deze is, des te goedkoper je geld leent. Daarnaast kijkt een geldverstrekker naar het risicoprofiel van jouw bedrijf. Is het risicoprofiel (heel) goed? Dan betaal je een lagere rente dan bij een gemiddeld risicoprofiel. Tot slot moet je weten dat de maximale looptijd van een zakelijke lening 60 maanden is.

2. Zakelijk krediet

Moet je regelmatig wachten tot klanten jouw facturen betalen? Dan kun je mogelijk niet altijd investeren op momenten dat het nodig is. Dit is bijzonder vervelend. Gelukkig kun je dit betrekkelijk eenvoudig oplossen. Hoe? Door zakelijk krediet aan te vragen. Deze financieringsvorm is vooral bedoeld om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf te betalen. Zakelijk krediet kun je onder meer gebruiken voor voorraden, personeel en marketinginvesteringen.

In tegenstelling tot een zakelijke lening krijg je bij zakelijk krediet niet het volledige bedrag op jouw rekening gestort. Een geldverstrekker zet het namelijk klaar op een speciale rekening. Hier kun je vervolgens zelf geld van opnemen. Je bepaalt zelf hoeveel je opneemt en hoe vaak je dit doet. Je betaalt bovendien alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Het percentage is vergelijkbaar met de rekening courant rente bij een bank. De looptijd van zakelijk krediet is standaard 36 maanden. Na deze periode kijkt een geldverstrekker of de financiering al dan niet verlengd kan worden.

3. Zakelijke lease

Een derde mogelijkheid om een investering in jouw bedrijf te financieren, is middels zakelijke lease. Bij deze financieringsvorm betaal je een grote investering niet in één keer, maar betaal je een vast bedrag per maand. Hierdoor blijft er werkkapitaal beschikbaar, waardoor je altijd in kunt springen op veranderingen binnen jouw branche. Omdat zakelijke lease de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, kun je tegenwoordig van alles zakelijk leasen. Denk hierbij aan industriële apparaten, transportmateriaal, bouwmachines, ICT-apparatuur, een behandelstoel of een bestelbus. Daarbij komt dat zakelijke lease geschikt is voor vrijwel alle ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Je hoeft overigens niet al jaren ondernemer te zijn, want ook bedrijven die slechts 6 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen al zakelijk leasen.

admin

Gerelateerd