Genieten van een heerlijk wellness-uitje

 Genieten van een heerlijk wellness-uitje

Ook zo toe aan een beetje ontspanning en tijd voor jezelf? Ga dan een dagje naar de wellness. Vraag vriendinnen of vrienden mee en maak er een gezellig uitje van. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een wellness resort zeer zeker ook geschikt voor mannen. Wat dat betreft kan je met een gemengde vriendengroep gaan. In Nederland wordt wellness steeds populairder. Dus je kunt uit een groot aanbod wellness centra kiezen. Grootschalig of klein van opzet, net wat je wil.

Wat neem je mee?

Wanneer je nog nooit in een wellness resort bent geweest, vraag je je misschien af wat je mee moet nemen. Dat zijn in de eerste plaats badslippers, een badjas en handdoeken. Mocht je toch één van deze items vergeten zijn, geen nood. Bij de meeste resorts kun je deze huren of kopen. Wellness resorts werken veelal op afspraak dus neem ook de reservering mee. Verder je pinpas, een waterflesje en wat toiletartikelen. Het is overigens vergeefse moeite om strak gekapt en vol in de make-up ter plaatse te verschijnen. Dit zal door het stoom en douchen weer snel verdwenen zijn. Laat voor de gelegenheid katoenen tasjes bedrukken waarin iedereen zijn benodigdheden mee kan nemen. Want met bedrukte tassen val je als vriendengroep lekker op. Eénmaal binnen is het gebruik van een mobiele telefoon meestal niet toegestaan. Laat deze dus thuis of berg het op in een kluisje die meestal in een kleedruimte aanwezig is.

Vele mogelijkheden

In een wellness center vind je een groot aanbod aan verschillende soorten sauna’s. Om er maar een paar te noemen: zoutsteen sauna, infrarood sauna, stoom sauna of een hout gestookte sauna. Een sauna zorgt niet alleen voor ontspanning maar ook voor een betere doorbloeding van de huid, het kwijtraken van afvalstoffen en een betere ademhaling. Wil je nog meer uit je saunabezoek halen? Ga dan voor een zogenaamde opgieting. Hierbij wordt door het wapperen met doeken en waaiers geurende stoomwolken verspreid. Door de gevoelsmatige plotselinge temperatuurstijging ontstaat er een nog betere doorbloeding van je lichaam.

Relaxen

Behalve diverse sauna’s hebben wellness centra stoombaden, jacuzzi’s en zwembaden. Omdat je lichaam best hard moet werken is het belangrijk om tussendoor te relaxen. En waar kun je dat beter doen dan op één van de ligbedden binnen of buiten, in de meditatieruimte of het restaurant. Verder worden er speciale behandelingen aangeboden zoals massages, een bodyscrub, waxen of hamam. Dit, en nog veel meer, is meestal apart individueel bij te boeken.

Sluit het wellness-uitje goed af

Zo’n wellness dagje is best hard werken, in ieder geval voor je lichaam. En werken maakt hongerig. Een wellness resort is uitgerust met een restaurant waar je heerlijk kunt eten en drinken. Behalve lunchen bestaat er ook vaak de mogelijkheid om te dineren. Sluit daarom het wellness uitje gezamenlijk af met een gezellig etentje. Bij thuiskomst ben je heerlijk rozig, slaap je goed en sta je de volgende dag als herboren weer op.

admin

Gerelateerd