­­­­­­Jouw huis duurzaam inrichten

 ­­­­­­Jouw huis duurzaam inrichten

Steeds vaker zijn we bezig met het milieu. We kopen duurzame kleding, letten op ons eten en rijden steeds vaker in een elektrische auto. Maar wist je dat je bij het inrichten van je huis ook kunt gaan voor duurzaam? Lees hier waar je op kunt letten bij het inrichten van jouw huis.

Energie besparen

De eerste stap naar een duurzaam huis bestaat uit keuzes maken, waardoor je energie kunt besparen. Je kunt flink op je energierekening besparen door te kiezen voor ledlampen in plaats van gewone lampen. Ledlampen zijn misschien wat duurder om aan te schaffen, maar ze gaan wel veel langer mee. Je hoeft deze tot 50 keer minder vaak te vervangen en ze verbruiken tot 90% minder energie dan andere lampen. Je kunt ook stappen ondernemen om het warmteverlies in je huis te beperken. Warmte verlaat je huis vooral via de ramen en dat is zonde! Gelukkig kun je het warmteverlies terugdringen door goede gordijnen kopen. Kies bijvoorbeeld voor vouwgordijnen of plisse gordijnen op maat. Deze raamdecoratie staat in elk interieur sfeervol en houdt koude lucht buiten en warme lucht binnen. Ook verduisterende gordijnen zijn een uitstekende keus als je minder energie wil verbruiken. verduisterende gordijnen kant en klaar zorgen ervoor dat je ruimtes goed donker krijgt en ze houden in de zomermaanden de warmte buiten en in de wintermaanden de warmte binnen. Hierdoor worden jouw energiekosten lager en draag jij weer een steentje bij aan een beter milieu.

Tweedehands spullen

De makkelijkste manier om je huis duurzaam in te richten, is door tweedehands spullen aan te schaffen. Je kunt veel vinden op Marktplaats of in Facebookgroepen. En kijk ook eens rond in de buurt; grote kans dat er een kringloopwinkel is! Of misschien heb je zelf nog iets in huis? Spullen of meubels die je zelf nog hebt staan en je niet meer zo leuk vindt, kun je misschien wel upcyclen. Dit doe je door het een likje verf te geven of simpelweg op een ander plekje neer te zetten.

Natuurlijke materialen

Als je toch nieuwe spullen koopt, kies dan voor natuurlijke materialen. Denk hierbij aan bamboe, gerecycled papier of karton. Je kunt ook kiezen voor hout. Dit geeft niet alleen een fijne sfeer in huis, maar het is ook erg duurzaam. Tenminste, als er een keurmerk op staat. Let hier dus op!

admin

Gerelateerd

Leave a Reply