Ben jij goed verzekerd tegen tandartskosten?

 Ben jij goed verzekerd tegen tandartskosten?

De tandarts. Er zijn maar heel weinig mensen die daar nou per se voor hun lol naartoe gaan. Een controle, dat is doorgaans nog wel te doen. Er vinden dan tenslotte geen eventueel pijnlijke behandelingen plaats. Maar een gaatje laten boren, een kies laten trekken of een wortelkanaalbehandeling ondergaan? Er zijn nauwelijks mensen te vinden die daar ook maar een heel klein beetje enthousiasme voor kunnen opbrengen. Extra vervelend wordt het ook nog eens als je na afloop een flinke rekening thuis krijgt gestuurd. Kun je dat eigenlijk voorkomen? Of is er geen andere manier dan tandartskosten zelf maar betalen?

Wist je dat de tandarts niet in de basisverzekering zit?

In Nederland zijn we allemaal verplicht om ons te laten verzekeren tegen ziektekosten. Iedereen die 18 jaar of ouder is, is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Kinderen zijn gratis meeverzekerd via hun ouders. In dit basispakket zitten heel wat medische kosten die velen van ons jaarlijks maken, opgenomen. Daarbij kun je denken aan bezoekjes aan de huisarts, veel medicijnen, een consult bij een specialist en ook een opnamen in het ziekenhuis is op deze manier gedekt. Door deze verzekering verplicht te stellen, dragen we niet alleen met zijn allen de kosten voor deze zorg. De overheid weet ook zeker dat iedereen op zijn minst de basiszorg tot zijn beschikking heeft.

Er zijn echter ook heel wat kosten die we wel vaak maken, maar die toch niet in het basispakket zijn opgenomen. Een bewuste keuze, want de premie moet zo laag mogelijk blijven om het voor iedereen betaalbaar te houden. Een opvallende kostenpost die niet gedekt wordt, zijn tandartskosten voor personen vanaf 18 jaar. Deze zitten niet in het basispakket, dus heb je hiernaast geen aanvullende verzekering die tandartskosten dekt, dan zal je zelf de rekening voor de tandarts moeten betalen. Zeker wanneer je een behoorlijke behandeling hebt ondergaan, kunnen deze flink oplopen.

Aanvullend verzekeren is vaak de beste optie

De meeste mensen kiezen ervoor om hun zorgverzekering uit te breiden met één of meerdere aanvullende verzekeringen om dit soort kosten te voorkomen. Een goede tandartsverzekering is vaak een stuk goedkoper dan zelf voor de kosten van een behandeling opdraaien. Verplicht is het niet, dus je hebt altijd de vrijheid. Geen maandelijkse premiekosten, maar wel zelf de kosten van de tandarts betalen? Of juist wel maandelijks een premie betalen, in de wetenschap dat het overgrote deel van de tandartskosten vervolgens gedekt is. De keuze is volledig aan jou!

admin

Gerelateerd