Bewegen en een sociaal leven combineren?

 Bewegen en een sociaal leven combineren?

Zitten er wat jou betreft ook altijd te weinig uren in een dag? Kom je altijd tijd tekort, en zijn er daardoor altijd dingen die je minder aandacht geeft dan je eigenlijk zou willen of moeten? Je bent niet alleen. Heel veel mensen komen lang niet aan alles toe wat ze eigenlijk zouden willen doen. De oplossing? Probeer eens slim te combineren. Want op bezoek bij een vriend of vriendin, dat kan prima samengaan met een beetje conditie opbouwen!

Multitasking: stiekem meer uren in je dag stoppen

Een dag heeft 24 uur, daar valt weinig aan te veranderen. Maar door slim met die uren om te gaan, en waar mogelijk zaken met elkaar te combineren, kun je voor je gevoel wel meer uren in een dag stoppen. Door slim om te gaan met je tijd kun je ervoor zorgen dat je het voor je gevoel minder druk hebt, en aan het einde van de dag genoeg tijd over hebt om nog even te relaxen.

Heb jij ook altijd het gevoel dat je zoveel moet? Dat je eigenlijk altijd tijd te kort hebt, en altijd achter de zaken aan loopt te rennen? Dan kan het heel slim zijn of je sommige dingen niet wat beter kunt combineren. Ook als het gaat om sporten of bewegen. Hierbij denken veel mensen automatisch aan een work-out of na het werk nog een flink eind gaan hardlopen. Best vervelend om dat nog in te moeten plannen na een lange dag, en vaak gaat het ten koste van andere dingen die je ook graag zou willen doen, zoals op bezoek bij een vriendin. Maar wist je dat een vriendschap onderhouden en conditie opbouwen prima met elkaar kunnen worden gecombineerd?

Samen wordt alles leuker

Wil je meer gaan bewegen maar ook meer tijd inruimen voor je vrienden, dan zit er maar één ding op: deze twee met elkaar combineren. Dat kan betekenen dat je bijvoorbeeld eens uitzoekt of er niet een vriend of vriendin is die een sportroutine met je wil doen. Maar het kan ook nog veel laagdrempeliger. Tijdens het wandelen afvallen is namelijk ook prima mogelijk, als dat je doel is. En wandelen, dat kan bij uitstek een sociale bezigheid zijn.

Misschien kun je met een vriend of vriendin eens per week afspreken op steeds een andere mooie plek? Hier maak je samen een fijne wandeling, maar neem je ook het leven meteen even door. Zo sla je twee vliegen in één klap: je hebt lekker bewogen én je hebt je vrienden weer even gezien, terwijl het je maar de tijd van 1 activiteit kost. Pure winst, toch?

admin

Gerelateerd