Hoe herken ik een tekort aan magnesium?

 Hoe herken ik een tekort aan magnesium?

Naast vitamines zijn mineralen ook onmisbaar voor ons lichaam. Magnesium is een voorbeeld van zo’n mineraal. Dit mineraal zorgt er onder meer voor dat spieren, zenuwen en bloedvaten kunnen ontspannen. Daarnaast speelt magnesium een rol bij het aanmaken van energie uit voeding en versterkt het jouw geheugen en concentratievermogen. Reden genoeg om voldoende magnesium binnen te krijgen. Helaas kampen veel mensen met een tekort aan dit mineraal. Benieuwd of dit bij jou ook het geval is? Wij vertellen je hier hoe je een tekort aan magnesium herkent.

Spierkrampen

Er zijn verschillende zaken waaraan je een magnesiumtekort kunt herkennen. Spierkrampen zijn hier een voorbeeld van. Als jouw lichaam voldoende magnesium binnenkrijgt, kunnen jouw spieren zich ontspannen. Bij een tekort is dit niet het geval. Bij een tekort aan dit mineraal kunnen er op de meest vreemde momenten spierkrampen ontstaan.

Hoofdpijn

Naast spierkrampen kun je een tekort aan magnesium ook herkennen aan hoofdpijn. In het begin slik je mogelijk paracetamol om de pijn te onderdrukken, maar waarschijnlijk ontdek je snel dat dit niet of nauwelijks helpt. De hoofdpijn verdwijnt meestal pas wanneer jouw lichaam weer voldoende magnesium binnenkrijgt.

Slaap- en concentratieproblemen

Slaap je slecht of heb je moeite om je te concentreren? Dan kan dit ook duiden op een tekort aan magnesium. Dit mineraal zorgt er namelijk voor dat jouw lichaam tot rust komt en helpt je bij het concentreren. Wanneer jouw lichaam onvoldoende van deze mineralen binnenkrijgt, is ontspannen een stuk lastiger. Gevolg hiervan is dat je mogelijk slecht slaapt of je lastig kunt concentreren.

Angst

Een tekort aan magnesium kan er ook toe leiden dat jij je angstig voelt. Dit is geen pretje, want hierdoor heeft jouw lichaam nog meer moeite om zich te ontspannen. Wil je dat dit angstgevoel verdwijnt? Zorg er dan voor dat het tekort aan magnesium wordt opgelost. Wanneer dit het geval is, merk je snel genoeg dat je minder angstig bent dan voorheen.

Magnesiumtekort oplossen

Als er sprake is van een tekort aan magnesium, raden wij je aan dit zo snel mogelijk op te lossen. Hoe sneller je actie onderneemt, des te kleiner de kans dat je te maken krijgt met één van de bovenstaande problemen. Maar hoe los je een magnesiumtekort eigenlijk op? Dit kan onder andere door magnesiumrijke voeding te eten. Dit mineraal zit onder meer in spinazie, boerenkool, noten, bananen, broccoli, volkoren granen en drinkwater.

Lukt het je niet om middels eten en drinken voldoende magnesium binnen te krijgen? Dan biedt een magnesium supplement mogelijk uitkomst. Wie supplementen wil gebruiken, moet wel goed op de dosering letten. Het ene supplement bevat namelijk meer magnesium dan de andere. Daarnaast zijn er magnesium supplementen te koop die je in combinatie met andere supplementen kunt gebruiken. Richt je daarom eerst tot de omschrijving voordat je magnesium supplementen kiest.

admin

Gerelateerd