Hoe kan ik gebruik maken van een zakelijke hypotheek?

 Hoe kan ik gebruik maken van een zakelijke hypotheek?

De meeste mensen die een huis kopen, sluiten hiervoor een hypotheek af. Deze lening leent zich specifiek om de aankoop van een huis mee te bekostigen. Naast een persoonlijke hypotheek, kun je bij de meeste kredietverstrekkers ook een zakelijke hypotheek afsluiten. Dit is een lening afgestemd op het aankopen van een bedrijfspand. Vraag jij je ook af waar jij zo’n zakelijke lening precies voor kunt gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk wanneer je gebruik kunt maken van een zakelijke hypotheek.

Aankoop van een bedrijfspand

Huur je op dit moment nog een bedrijfspand? Dan vind je dit misschien zonde van jouw geld. Je draagt maandelijks weliswaar geld af om het pand te mogen gebruiken, maar dit wordt nooit en te nimmer jouw eigendom. Wil je wel graag kopen, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen om dit te kunnen doen? Sluit dan een zakelijke hypotheek af. Je leent in dat geval geld bij een bank of (online) kredietverstrekker om de aankoop van het pand te kunnen bekostigen. Je lost deze lening maandelijks af, waardoor het pand stukje bij beetje steeds meer van jou wordt.

Uitbreiding van het huidige pand

Is het pand van waaruit jij momenteel opereert al wel eigendom van jouw bedrijf? Dan hoef je hier geen zakelijke hypotheek meer voor af te sluiten. Mogelijk zit er nog een hypotheek op het pand, maar misschien heb jij deze ook al wel afgelost. Dit betekent niet dat jij niet meer kunt lenen. Je kunt namelijk ook geld lenen wanneer je van plan bent om jouw bedrijf uit te breiden. Mogelijk wil je bijvoorbeeld wel een groter kantoor of misschien overweeg je een extra magazijn te bouwen. Wil je dit niet met eigen geld betalen? Dan biedt een zakelijke hypotheek uitkomst.

Nieuwe machines of voertuigen

De meeste ondernemers denken dat een zakelijke hypotheek geen uitkomst biedt wanneer zij nieuwe machines en/of voertuigen moet kopen. Dit is een misvatting. Ook voor dergelijke zaken kun je namelijk prima zo’n zakelijke lening afsluiten. Sommige machines en voertuigen zijn namelijk dusdanig duur dat deze niet zonder lening aangeschaft kunnen worden. Ontbreekt het jou ook aan de financiële middelen? Schuif de investering dan niet op de lange baan, maar sluit een zakelijke hypotheek af.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply