Zo groei je eigen cannabis van kwaliteit

 Zo groei je eigen cannabis van kwaliteit

Het groeien van je eigen cannabis is iets wat volgens veel mensen veel kennis nodig heeft. Dit is ergens dan ook zeker wel waar, want het groeien van cannabis doe je niet zomaar en de kans is groot dat de oogst ook niet in één keer perfect is. Er zijn dan ook genoeg dingen die fout kunnen gaan. Vooral de eerste keer worden er regelmatig wat beginnersfoutjes gemaakt. Hoe kun je deze fouten voorkomen, en hoe zorg je ervoor dat je cannabis groeit van kwaliteit?

De juiste zaden zijn het belangrijkst

Het klinkt gek, maar het zaadje bepaalt voor een groot deel hoe de oogst eruit komt te zien. Dit ligt allemaal al vooraf bepaald in het DNA van het zaadje. Dat betekent dus dat, wanneer je wietzaadjes hebt die al meteen kwalitatief niet in orde zijn, dat jouw oogst ook nooit perfect eruit zal komen. Hoe hard je ook je best doet. Dat betekent dus niet dat wietzaadjes van goede kwaliteit automatisch voor een geslaagde oogst zullen zorgen, maar de kans is in ieder geval stukken groter. Schaf dus wietzaadjes aan van kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld op https://www.royalqueenseeds.nl/, waar ze allerlei soorten wietzaden verkopen. Wietzaden van Royalqueenseeds zijn dan ook altijd van goede kwaliteit.

De beste zorg voor jouw plant

Je kan niet zomaar een cannabisplant planten en laten groeien, en hopen dat je hier een goede oogst uithaalt. Het verkrijgen van een goede oogst vereist enige kennis en aandacht. Je hoeft niet alles te weten en ook zeker geen expert te zijn, maar het helpt in ieder geval om te weten welke dingen je zeker wel of juist niet moet doen. Denk aan het verlichten van jouw plant. Waar doe je dit mee? Elke lamp is verschillend en zal dus ook ander effect hebben op de plant. En wat dacht je van voeding? En hoe vaak geef je de plant water? Het zijn planten waar je goed voor moet zorgen, dus weet goed wat je doet.

De kans is aanwezig dat je wel eens een oogst laat mislukken. De eerste keren, maar ook daarna zijn het allemaal leermomenten. Je kan erover in gaan zitten, maar het is het beste om gewoon te leren van het moment en te accepteren dat het mislukt is. Maak er het beste van en probeer het gewoon nog een keer. Alleen zo gaat het je lukken. Het is dan ook echt geen ramp als het een keertje mislukt.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply