Wat kan een zorgverzekeraar allemaal voor jou betekenen?

 Wat kan een zorgverzekeraar allemaal voor jou betekenen?

Iedere Nederlander met een zorgverzekering draagt hier premie voor af. Deze premie gebruikt een zorgverzekeraar om zorgkosten te vergoeden. Als je zelf zorg nodig hebt en je bent hiervoor verzekerd, hoef je niet of nauwelijks geld bij te leggen. Veel Nederlanders denken dat een zorgverzekeraar alleen zorgkosten betaalt. Toch is dit slechts één van de taken van een verzekeraar. Wij zetten hier op een rijtje wat een zorgverzekeraar allemaal nog meer voor jou kan betekenen.

Helpen bij het vinden van de beste zorgverlener

Heb je ergens last van en kan de huisarts je niet verder helpen? Dan verwijst deze je door naar het ziekenhuis. Vaak word je doorverwezen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De meeste mensen gaan er standaard van uit dat dit de beste keuze is. Dit kan, maar het hoeft zeker niet. Wil je de beste zorg krijgen? Dan kan een zorgverzekeraar jou hierbij helpen. Zilveren Kruis maakt bijvoorbeeld gebruik van een Zorgcoach. Deze adviseert jou in welk ziekenhuis je het beste terecht kunt voor onderzoek of behandeling. Zodoende kom je altijd terecht bij de beste zorgverlener.

Vergelijk om de beste zorgverzekering te vinden

Net als iedere andere Nederlander wil je ongetwijfeld ook de beste zorgverzekeraar vinden. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Door het grote aanbod hebben veel mensen geen idee welke zorgverzekering zij moeten kiezen. Geldt dit ook voor jou? Dan is een zorgverzekering vergelijken aan te raden. Via een vergelijkingssite kan dit makkelijk en snel. Je geeft de eisen aan die je stelt aan de verzekering en de site doet de rest. Hierdoor weet je binnen de kortste keren wat voor jou de beste zorgverzekering is.

Versnellen van het zorgtraject

In de meeste ziekenhuizen in ons land is het dagelijks een komen en gaan van patiënten. Ben je doorverwezen naar het ziekenhuis? Dan gaat er soms een flinke tijd overheen voordat je geholpen kunt worden. Als je niet beter weet, wacht je braaf af tot je aan de beurt bent. Duurt het jou te lang voordat je behandeld kunt worden? Richt je dan tot jouw zorgverzekeraar. Deze kijkt of je bij een andere zorgverlener eerder geholpen kunt worden. Een zorgverzekeraar kan er dus voor zorgen dat jij eerder geholpen wordt. 

Regelen van een second opinion

Heb je onlangs een onderzoek ondergaan in het ziekenhuis? Dan vertelt de arts of specialist jou wat volgens hem/haar de beste vervolgstap is. Wil je graag de mening van een andere specialist? Dan kan een zorgverzekeraar dat voor jou regelen. Besef je wel dat dit extra kosten met zich mee kan brengen als je hier niet voor verzekerd bent. Ondersteunen bij vragenDe meeste mensen hebben niet of nauwelijks kennis van de zorg. Hierdoor begrijp je mogelijk niet alles wat er in een gesprek met een arts gezegd wordt. Je kunt jouw vragen tijdens het gesprek stellen, maar veel mensen vergeten dit. Het kan ook voorkomen dat je bij thuiskomst ineens nog wat vragen bedenkt. Wil je deze vragen alsnog aan een medisch specialist stellen? Richt je dan tot jouw zorgverzekeraar. De meeste verzekeraars kunnen jou namelijk doorverwijzen naar een (online) arts. Hierdoor krijg je alsnog antwoord op al jouw vragen.

Dit is een samenwerking met Zilveren Kruis

admin

Gerelateerd

Leave a Reply